הגיוס לצה"ל הוא רגע מרגש ומשמעותי עבור כל צעיר וצעירה בישראל. אך לצד ההתרגשות, מדובר גם בתקופה שדורשת הרבה היערכות מקדימה לפני שנכנסים אליה. החל מהכנה כלכלית ולוגיסטית ועד הכנה פיזית ומנטלית – כל אלו הם חלק בלתי נפרד מהתהליך של הכנה לצבא. אז איך עושים את זה נכון? הנה המדריך המלא שיסייע לכם לצאת לדרך בביטחון, ושיהיה גיוס קל ונעים!
הכנה כלכלית לתקופה שונה ומאתגרת
השירות הצבאי הוא תקופה מאתגרת לא רק מבחינה אישית, אלא גם מבחינה כלכלית. המשכורת הצבאית לרוב אינה מספיקה לכיסוי כל ההוצאות של מרבית החיילים, ולכן חשוב לנצל את הזמן שלפני הגיוס כדי לעבוד ולחסוך. ברחבי הרשת תוכלו למצוא אינספור מודעות דרושים עובדים לפני צבא ותוכלו למצוא שלל משרות זמניות שמתאימות בדיוק לצעירים לפני הגיוס. הכסף שתחסכו יוכל לשמש אתכם לא רק להוצאות בשירות עצמו, אלא גם לטיול הגדול שאחרי או כל דבר אחר שתבחרו לעשות ביום שבו תגזרו את החוגר.
הכנה לימי המיון השונים בצה"ל
לפני הגיוס, מועמדים לשירות הביטחון עוברים סדרות מיון שישפיעו בסופו של דבר על השיבוץ ומתוך כך גם על אופי השירות. הכנה מוקדמת יכולה לשפר משמעותית את הביצועים בימי המיון ולכן חשוב מאד לקרוא וללמוד על מבחני הדפ"ר והקב"א, להתייעץ עם חברים שעברו את התהליך ואפילו לשקול השתתפות בקורסי הכנה שמותאמים במיוחד לשלבים האלה. ככה תוכלו להגיע רגועים ובטוחים יותר, עם סיכוי גבוה להשיג את התפקיד שתמיד רציתם.
מתגייסים לקרבי? שווה להתכונן גם מבחינה פיזית
אם אתם עומדים להתגייס לתפקיד קרבי כלשהו, וזה לא משנה אם מדובר בסיירת, בשריון, חיל רגלים או קורס טיס, הכנה פיזית היא שלב הכרחי. שירות קרבי דורש כושר גופני טוב ולכן מומלץ להתחיל להתאמן כמה חודשים לפני הגיוס לכל הפחות. הכנת הגוף לסיבולת ולמאמץ גופני תסייע לכם לעבור בקלות רבה יותר את הטירונות ואת האתגרים שבדרך. אפשר בהחלט להצטרף לקבוצות הכנה לצבא שמציעות אימוני כושר ייעודיים שיעזרו לכם להיכנס לעניינים קצת יותר בקלות.
הכנה מנטלית – מסגרת חדשה לחלוטין
השירות הצבאי מציב אתכם בסביבה חדשה ושונה מכל מה שהכרתם עד היום. מדובר בשינוי דרמטי מבחינה חברתית, אישית ותפקודית. התהליך של הכנה לצבא כולל גם התמודדות מנטלית עם המעבר הזה וצריך ללמוד איך להסתגל למסגרת נוקשה, איך להתמודד עם לחצים ואיך לשמור על איזון רגשי גם ברגעים הקשים. הכנה מנטלית יכולה לכלול שיחות עם בני משפחה, חברים, או אפילו אנשי מקצוע שיעזרו לכם להגיע לגיוס עם תחושת מוכנות וביטחון עצמי.
שווה להכין גם את הסביבה הקרובה
לצד ההכנה האישית שלכם, חשוב להכין גם את הקרובים לכם – בני ובנות זוג, חברים ומשפחה. השינויים שצפויים לכם ישפיעו גם עליהם ולכן שווה לשתף אותם בתהליך. שיחה פתוחה על החששות, הציפיות והאתגרים יכולה להקל על המעבר ולשמור על קשר חזק לאורך השירות. גם הם, במובן מסוים, עוברים תהליך של הכנה לצבא, וזה נכון במיוחד עבור זוגות שמתחילים את השירות במערכות יחסים.
לסיכום
הכנה לצבא היא הרבה יותר מהתארגנות טכנית, אלא היא תהליך שמחבר בין כל היבטי החיים שלכם לקראת השינוי הגדול. הכנה כלכלית, פיזית, מנטלית ואפילו חברתית, תסייע לכם לצלוח את המעבר הזה בצורה חלקה וליהנות מכל שלב בשירות הצבאי. זכרו, מדובר בתקופה מלאת אתגרים, אך גם בהזדמנות להתפתח ולצמוח. קחו את הזמן להיערך היטב וצאו לדרך בראש מורם.